Şehit Aileleri ve Gazileri Yemekte Buluştu

Şehit Aileleri ve Gazileri Yemekte Buluştu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen akşam yemeği verildi

14 Temmuz 2019 Pazar günü Polis evinde düzenlenen yemeğe; Vali Fahri Meral, eşi hanımefendi Zehra Meral, Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Tezcan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, şehit aileleri ve gaziler katıldı. 
 
Kuran’ı Kerim tilavetiyle devam eden programda bir konuşma yapan Vali Fahri Meral, “İstiklal ve istikbalimize yönelik gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde;  Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal ve mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya geldik. 
 
Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, Milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet” ilkeleri etrafında birleşerek, yaptığı kahramanlıklar yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir” dedi. 
 
Kutsal vatan toprakları uğrunda cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla kalplerimizde mümtaz yerini alan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi ebediyen unutmayacağız diyen Vali Meral, “ Cennetmekân şehitlerimizi ve onların öncülüğünde yazılan 15 Temmuz’u “Asla unutmayacağız, unutturmayacağız.” 15 Temmuz’u her yıl dönümünde yâd edecek, kahramanlıklarını nesilden nesille gururla aktaracağız. Bu uğurda 249 vatandaşımız şehit olmuş, 2193 kardeşimiz de gazi olmuştur” dedi.
 
Vali Meral konuşmasının sonunda, “15 Temmuz’un yıl dönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum” dedi.
 
Programın sonunda Vali Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral, şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet etti.
 

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber