Şehit Ailesi Devlet Övünç Madalyası İle Onurlandırıldı

Şehit Ailesi Devlet Övünç Madalyası İle Onurlandırıldı

Şehit Polis Hakan Yılmaz’ın kızları Tuana Sümeyye ve Kübra Yılmaz’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Fahri Meral tarafından “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” tevcih edildi.

17 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 13.30’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu binasında düzenlenen törene; Vali Meral’in yanı sıra eşi Zehra Meral, Garnizon Komutanı Yurdakul Kazım Türkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül,  Vali Yardımcıları İsmail Hakkı Çınarsoy, Hacı İbrahim Türkoğlu, Sezer Işıktaş, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, daire müdürleri, askeri erkân, emniyet personeli, şehit aileleri, gaziler, Şehit Hakan Yılmaz’ın ailesi ve yakınları katıldı.
 
2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu kapsamında düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
 
Şehit Hakan Yılmaz’ın biyografisinin okunmasından ardından bir konuşma yapan Vali Meral,“Bugün ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa eğer, binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşıyorsak ve korkmadan geleceğe umutla bakabiliyorsak, bunları aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz.
 
Devletimiz, 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereği Şehit Polis Memuru Hakan Yılmaz’ın kızı Tuana Sümeyye Yılmaz’ı Devlet Övünç Madalyası ile onurlandırmıştır.
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına O’na bugün takdim edeceğimiz bu madalya vatan sevgisinin en yüce nişanesidir.
 
Hayatın tüm zorluklarına ve bu yurda el uzatmak isteyecek her türlü ihanete karşı bu milletin evlatlarına vatan sevgisini ve bu uğurda mücadele etmenin yüceliğini gösterecek önemli bir hatıradır.
 
Bu duygularla şehitlerimize “Ruhlarınız şad, mekânınız Cennet olsun” diyor, gazilikle şereflenen ve daha sonra ebedi âleme intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken,  hayatta olan gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. ” dedi.
 
Programın sonunda Vali Fahri Meral, şehit Özel Harekât Polisi Hakan Yalçın’ın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını kızları Hatice Kübra Yılmaz ve Tuana Sümeyye Yılmaz’a verdi.
 
Tören sonunda Vali Meral programa iştirak eden şehit yakınlarıyla da yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.
 
Program, törene katılanlara verilen ikramın ardından sona erdi.

Şehit Ailesi Devlet Övünç Madalyası İle Onurlandırıldı

Şehit Ailesi Devlet Övünç Madalyası İle Onurlandırıldı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber