Şehit Astsubay Son Yolculuğuna Konya'da Uğurlandı

Şehit Astsubay Son Yolculuğuna Konya'da Uğurlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün zırhlı aracın çarpması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı Silopi Devlet Hastanesinde şehit olan tankçı Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Özdil, Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Özdil'in naaşı, merkez Meram ilçesindeki evinde helallik alınmasının ardından, cenaze namazı için Mürşit Pınar Camisi'ne getirildi.

Bu sırada şehidin oğlu Çağrı Özdil, "Aslan babam, sen üşüme" diyerek tabutu okşadı. Özdil, namaz kılınacağından dolayı tabutun başından ayrılması gerektiğini söyleyenlere, "Babamı yalnız bırakamam, tek başına bırakamam." diye cevap verdi.

Diğer oğlu Çağatay Özdil de tabuta sarılarak "Hani Başçavuş ölmezdi." diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Konya Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

13 Ocak 2017 Cuma günü saat 15.30 sularında Silopi Şehit Binbaşı Ercüment Türkmen Kışlasına emniyet ve kaza önleme toplantısına katılmak üzere giden ve burada sivil araç park yerinde kirpi aracının çarpışması sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı Sinopi Devlet Hastanesinde Şehit olan Tnk.Asb.Kd.Bçvş Mustafa ÖZDİL, Mürşit Pınar Caminde kılınan ikindi namazı ve cenaze namazına müteakip Konya Şehitliğine dualarla defnedildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze törenine;  Sayın Valimiz Yakup CANBOLAT,  Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK, Askeri ve Mülki Erkan, İl Müdürleri, ilçe Belediye Başkanları, Siyasi parti temsilcileri şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber