Şehit Uzman Çavuş Mehmet Kızılca Güneyyurt'ta Defnedilecek

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Kızılca Güneyyurt'ta Defnedilecek

Acı haber Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt Beldesine ulaştırıldı

Karaman Ermenek ilçesinin Güneyyurt Beldesi'nde oturan Kızılca ailesine şehit haberi Ermenek Kaymakamlığına vekalet eden Başyayla Kaymakamı Fatih Kaşıkcı ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kemal Özbey tarafından verildi.

Oğullarının acı haberini alan baba Mustafa ve anne Fadime Kızılca'ya gözyaşlarına hakim olamazken aileyi yakınları teselli etmeye çalıştı.

5 ay önce uzman çavuşluk görevine başladığı öğrenilen Kızılca Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda bahriyeli olarak vatani görevini yapmış. Daha önce turizm bölgelerindeki otellerde garson olarak çalıştığı öğrenilen şehidin 3 kardeşi var.

Şehit Uzman Çavuş, Arıza Üzerine İnmiş

Gazetecilere konuşan Şehit Kızılca'nın kuzeni Mehmet Akan, kuzeniyle en son 2 gün önce görüştüğünü belirterek şunları söyledi:

"Kuzenim ilk olarak İstanbul'a gitti oradan da Diyarbakır Silvan'a atandı. En son 2 gün önce telefonla görüşmüştük. Saat 11.00 sıralarında araç arıza yapmış ve bakmak için indiği sırada saldırıya uğramış" dedi.

Sosyal Medyada Manidar Paylaşım

Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca’nın dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabında yaptığı “Sayın Göz Doktorum Güzel Günleri Göremiyorum...” paylaşımı hafızalarda acı bir not olarak kaldı.

basliksiz-1-145.jpg

Hava Yoluyla Diyarbakır’dan Konya’ya Getirildi

Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca için 7. Kolordu Komutanlığı Eşref Bitlis Helikopter sahasında bir tören düzenlendi. Törene Karaman Eski valilerinden ve Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Vali Yardımcıları; Dr. Ahmet Naci Helvacı, Tuğba Koşal, Hasan Gökpınar, Mesut Gazi Ambarcı, Vali Yardımcısı Vekili ve Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal,  İl Jandarma Komutanı Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kurum müdürleri ve silah arkadaşları katıldı.

Diyarbakır’da düzenlenen tören, Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca’nın naaşının katafalka konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. Birlik adına yapılan konuşmanın ardından şehidin ruhuna dua edildi. Törenin sonunda Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca’nın naaşı Karaman’a aktarılmak üzere Konya’ya gönderildi.

Akşam saatlerinde Konya’ya gelen şehidin cenazesi kara yoluyla Ermenek’e götürüleceği ve Ermenek Devlet Hastanesi morgundan da öğle saatlerinde Güneyyurt’ta aktarılması bekleniyor.

Şehit Kızılca memleketi Güneyyurt’ta öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacak.

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Kızılca Güneyyurt'ta Defnedilecek

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Kızılca Güneyyurt'ta Defnedilecek

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber