'Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Diliyorum Ruhları Şad Olsun'

'Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Diliyorum Ruhları Şad Olsun'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan şehit M. Ali Mevlüt Dündar'ın cenazesinden sonra Karaman Valiliği'ne ziyarette bulundu.

Polis Memuru Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın cenazesine katılmak üzere, Karaman’a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, cenaze namazından sonra Valiliğe gelerek, Karaman'a atanan Vali Fahri Meral’a, yeni göreve başlamasından dolayı ziyarette bulundu.
 
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Valiliğe gelişinde, Valilik Şeref defterini imzaladı.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Bakan Elvan, Valililer kararnamesiyle Karaman'a atanan Vali Fahri Meral’a yeni görevinin hayırlı olması temennisiyle başarılar diledi.
 
Bakan Elvan konuşmasında şunları kaydetti; “Bu acılı günümüzde Karaman’ı ziyaret etmek istemezdim. Ama maalesef iki şehidimizi ebediyete uğurladık.

Allah rahmet eylesin. Hazreti Peygambere komşu olsunlar. Gerçekten bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetleri en üst düzey subayımızdan er’ine varıncaya kadar diğer taraftan emniyet güçlerimiz yoğun bir şekilde terörle mücadeleyi sürdürüyorlar.

Teröristlerin saklandıkları hangi köşe bucak varsa onları bulup yok ediyoruz. İnşallah bu terör belasından da kurtulacağız.
 
Burada şunu da ifade etmem gerekiyor, özellikle son yıllarda Ortadoğu’da yaşanan bir anlamda vekalet savaşları, küresel terör örgütlerinin kullanıldığı, bu terör örgütleri vasıtası ile bazılarının çeşitli kazanımlar elde etmeye çalıştıklarını görüyoruz.

Bizim mücadelemiz hem PKK terör örgütüne hem de DEAŞ ve diğer terör örgütlerine yöneliktir. Küresel terörle ve bunların destekçileriyle mücadelemiz ortadan kalkıncaya kadar devam edecek. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.
 
Diğer taraftan yeni valimiz göreve başladı. Kendisine hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum. Bu bir nöbet değişimi. İnşallah Karaman'ımızın gelişmesi ve kalkınması için yoğun bir çaba gösterecektir.

Önemli olan vatana millete ülkesine hizmet etmek ve bu süreci çok iyi değerlendirmek gerekiyor.
 
Karamanımızın 10.000 yıllık bir tarihi geçmişi var. Karaman, tarihi ve kültürel yapısı ile önemli ticaret merkezi olmasıyla ön plana çıkmış bir şehir. Her ne kadar orta ölçekli bir il konumunda olsa da ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlıyor.
 
Karaman’ın diğer bir özelliği ilk on büyük şehirden altısına yakın olması sebebiyle lojistik ve ulaşım bakımından önemli bir konumdadır. Havaalanı, hızlı tren ve serbest bölge yatırımları ile Karaman Orta Anadolu’nun önemli lojistik merkezlerinden biri olacaktır.
 
Karaman güçlü bir tarım ve gıda şehri. Türkiye bulgur ve bisküvi üretiminin yüzde 20’si Karaman’da üretiliyor. Gofret ve çikolata üretiminin ise yüzde 35’ i ilimizde gerçekleşiyor. Karaman istihdam yönüyle Türkiye’nin işsizlik oranı en düşük illerin başında geliyor.
 
Sayın valimizin yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ediyor, Karaman milletvekillerimize aramızda misafir olarak bulunan milletvekillerimize de teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kalkınma Bakanı hemşehrimiz Sayın Lütfi Elvan’a teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Meral, yatırımların ve projelerin ilimize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Bakanımız bize çok büyük güç ve güven veriyor.

İlimize verdiği her türlü katkı ve desteklerinden dolayı şahsım ve Karamanlı hemşehrilerim adına şükranlarımı arz ediyorum. Karaman’ı hak ettiği konuma getirebilmek için her türlü çalışmanın çabası ve gayreti içerisinde olacağız” dedi.
 
Valilik Makamı ziyaretlerinde; Karaman Milletvekilleri TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Recep Konuk, Dr. Recep Şeker, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başcı, AK Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, AK Parti İl ve İlçe Başkanları bulundu.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber