743. Vuslat Yıldönümü Törenleri Karaman’dan Başlıyor

Hz. Mevlana’yı anma törenleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Karaman’dan başlıyor. Hz. Mevlâna’nın 743. Vuslat Yıl Dönümü programı 6 Aralık’ta Karaman’da yapılacak.

Piri Reis Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da başlayacak programda, Uluslararası Mevlâna Vakfı Sema Heyeti, sergileyeceği sema gösterisi ile Karamanlı vatandaşlarımıza unutulmaz bir gece yaşatacak.

6 Aralık 2016 Salı akşamı düzenlenecek etkinliğe tüm Karaman halkını davet eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Hz. Mevlana Konya’da olduğu kadar Karaman’ın da önemli değerlerinden biridir. Bilindiği üzere Hz. Mevlana, bir süre Karaman da ikamet etmiş, daha sonra Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad’ın daveti üzerine annesini, ağabeyini ve çocuğunu Karaman’da bırakarak Konya’ya gitmiştir. Bu yüzden vuslat törenlerinin Karaman’da başlaması çok önemlidir. Her yıl olduğu gibi yine 6 Aralık tarihinde bu anlamlı geceyi vatandaşlarımızla birlikte yaşayacağız. Uluslararası Mevlana Vakfı, tasavvuf musikisi eşliğinde Sema gösterilerini sunacak. Piri Reis Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da başlayacak etkinliğimize tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.   

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

Karaman’da Ayt Heyecanı: 3’üncü Üniversite İçin Yarışan Da Vardı, Kapıdan Dönen De
Karaman Ovası’nda Yılın İlk Arpa Hasadı Yapıldı
Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçiren Tanker Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Taksiciler Müşteri Kılığına Girdi, Korsan Taksiciyi Yakalattı
Kimliğini Evde Unutan Adayın İmdadına Polis Yetişti