Afad’ın Siren Testi Sırasında Çocuklar Esas Duruşa Geçti

Mersin'de AFAD'ın gerçekleştirdiği siren testi sırasında, sokakta oynayan iki çocuğun esas duruşa geçmesi cep telefonuyla görüntülendi.

Mersin'de AFAD'ın gerçekleştirdiği siren testi sırasında, sokakta oynayan iki çocuğun esas duruşa geçmesi cep telefonuyla görüntülendi.

Mersin Valiliği, AFAD'ın İkaz ve Alarm Sistemi (İKAS) projesi çerçevesinde bugün yüksek sesli siren ve anons testlerinin yapılacağını, vatandaşların paniğe kapılmamasını duyurdu. Daha sonra test için kent genelinde siren sesleri yükseldi. Yüksek sesli siren sırasında sokakta oyun oynayan iki çocuğun bir anda esas duruşa geçmesi dikkat çekti. Aniden saygı duruşuna geçen çocukların bu davranışı, o sırada bölgede bulunan bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Öte yandan siren ve anons testlerinin zaman zaman yapılacağı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Peş Peşe Yaşandı: Önce Hortum Çıktı Daha Sonra Kuvvetli Rüzgâr Ve Yağış Geldi
Tarsus Belediye Meclisinde 5 Bin Sarıulak Zeytin Fidanı Kararı
Akdeniz’de İbadethanelerin Temizliği Düzenli Olarak Yapılıyor
Mersin’deki Operasyonda Tutuklanan Vahap Seçer’inde Aralarında Olduğu 34 Şüpheli Cezaevine Gönderildi
Mersin’deki Operasyonda Toplam 34 Şüpheli Tutuklandı