Alanya Belediyesi Uluslararası Seminerde Örnek Gösterildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2. Uluslararası Alternatif Toplama Modellerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı'nda,...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2. Uluslararası Alternatif Toplama Modellerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı'nda, Alanya Belediyesi Sıfır Atık projeleri örnek gösterildi. Belediye Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir seminerde, çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Alternatif Toplama Modellerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı Samsun'da gerçekleştirildi. Türkiye ve Avrupa Birliği ortaklığında düzenlenen çalıştayda Alanya Belediyesi de yerini aldı.

Alanya Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi, hem Avrupa'dan hem de Türkiye'den çok sayıda belediye temsilcisinin katıldığı çalıştayda örnek gösterildiler.

Müdür Demir sunum yaptı

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, 2. Uluslararası Alternatif Toplama Modellerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı'ndaki seminerde, Sıfır Atık Mutfakta Başlar, Sıfır Atık Eğitim Seferberliği ve Kitaplarımızı Paylaşıyoruz Ağaçları Koruyoruz projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Projelerin detaylarını paylaşan Müdür Demir, okullarda sürdürülen sıfır atık eğitimi faaliyetlerini katılımcılara aktardı. "Kitaplarımızı Paylaşıyoruz, Ağaçlarımızı Koruyoruz Projesi" ile her yaştan okura hitap eden kitapların elden ele daha fazla kişiye ulaştırıldığını belirten Demir, ayrıca "Sıfır Atık Mutfakta Başlar" projeleriyle ev hanımlarının evlerinde biriktirdikleri atıkların tartılarak, fişleri ve fotoğraflı kayıtlarını aldıklarını, atık miktarlarının bu şekilde kayıt altına alındığını kaydetti.

Müdür Demir, sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması için yapılan tüm çalışmalar ve projeler sonucunda ülkemiz ve geleceğimiz adına çok verimli kazanımlar sağlandığını vurguladı. Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin de, "Çevreci Komşu Kart" ve "Bağımsız Atık Toplayıcısı Projeleri'nin detayları hakkında bilgi verdi.

Üç gün süren çalıştay, saha ziyaretleri ve çeşitli sunumların ardından sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Antalya Merkezli 27 İlde Eş Zamanlı Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 79 Gözaltı
İki Katlı Müstakil Evde Çıkan Yangın Korkuttu
Minibüs İle Çarpışan Motosikletin Rus Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Altso Başkanı Erdem: "sektörlerimizin Taleplerini İlgili Mercilere Taşımaya Ve Çözüm Üretmeye Kararlılıkla Devam Edeceğiz’’
Halde Alıcı Bulamadığı 4 Ton Domatesi Vatandaşlara Ücretsiz Dağıttı