Altay Köyü’nde Orta Oyunu Gösterisi Ve Atölyesi Gerçekleştirildi

Somut Olmayan Kültürel Miras, Geleneksel Türk Tiyatrosu Orta Oyunu Gösterisi ve Atölyesi Niğde'nin Altay Köyü'nde halkla buluştu.

Somut Olmayan Kültürel Miras, Geleneksel Türk Tiyatrosu Orta Oyunu Gösterisi ve Atölyesi Niğde'nin Altay Köyü'nde halkla buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Gençlik Haritası ve Niğde İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen gösteri Kazakistan göçmenlerinin yaşadığı Niğde'nin Altay Köyü'nde gerçekleştirildi. Köy meydanında yapılan orta oyunu gösterisinin ardından, Niğde Valisi Cahit Çelik, yöresel Kazakistan halk dansı olan Kara Jorga dansını oynadı. Vali Çelik; "Altay Köyü'nün kültürel zenginliğini ve misafirperverliğini görmekten büyük mutluluk duydum. Bu tür etkinlikler, farklı kültürlerin kaynaşmasını ve birbirimize olan bağlarımızın güçlenmesini sağlıyor. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Niğde İl Kültür Müdürlüğü yetkilileri, bu tür kültürel etkinliklerin devam edeceğini ve bölgenin kültürel mirasını tanıtmak için çalışmalara hız vereceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Niğde Haberleri

Niğdeli Gençlerde Tarım Bilincini Artırmak Hedefleniyor
Niğde’de Bal Ormanı İçin 5 Bin Fidan Toprakla Buluştu
Niğde Mutfağı Dünya Ligine "tabal Gastronomi Evi" İle Girdi
Niğde’de Yasadışı Silahlanmaya Operasyon: 1 Gözaltı
Tkdk Başkanı Antalyalı: "42 İlde 5 Milyar Euroluk Yatırımın Gerçekleşmesine Katkı Sağladık"