Ankara Büyükşehir’den Gazi Bulvarı’na Otokorkuluk

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazi Bulvarı'nda trafik güvenliğini artırmak amacıyla otokorkuluk çalışması başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazi Bulvarı'nda trafik güvenliğini artırmak amacıyla otokorkuluk çalışması başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Gazi Bulvarı'nda sürücü ve yayaların güvenliğini artırmak hedefiyle yol kenarına otokorkuluk yapıyor. Çalışmalar doğrultusunda otokorkuluk direklerinin zemine sabitlenmesi için hidrolik kazık çakma makinesi kullanılıyor. Makineyle önce çelik kazıklar refüj hattına çakılıyor, ardından montajı tamamlanan korkuluklarla birlikte refüj düzenleme çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar süresince trafik akışı kontrollü olarak sağlanırken, yolun sol şeridi trafiğe kapatılarak geçişler orta ve sağ şeritten gerçekleştiriliyor.

13 bin metre otokorkuluk yapılacak

Gazi Bulvarı'nda önceki yıllarda 6 bin metre otokorkuluk imalatı yapılırken, 2025-2026 yıllarında ilave 13 bin metre otokorkuluk yapılması planlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, etaplar halinde sürdürülecek çalışmalarla Gazi Bulvarı'nda daha güvenli bir ulaşım altyapısı oluşturmayı amaçlıyor. Havaalanı Kavşağı ve kolları ile İller Bankası Kavşağı ve kollarında daha önce yapılan 4 bin metre motosiklet bariyeri imalatına ek olarak, 2025-2026 yıllarında 5 bin metre motosiklet bariyeri imalatı yapılması da planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Antalya’da Yabancı Uyruklu Şahıs Kedinin Üzerine Bastı, Köpeği Tekmeledi
Uluslararası Spor Yönetimi Kongresi’ne Alkü İmzası
Antalya’da 40 Metrelik Falezlerden Düşen Şahıs Hayatını Kaybetti
Manavgat Belediyesine Yönelik Yolsuzluk Yolsuzluk Davasında Karar Açıklandı
Alanyaspor, Joao Pereira’nın Sözleşmesini Uzattı