Antalya Çıralı'da "Amin Duası" Geleneği

Antalya'da Yüzyıllardır Sürdürülen Bayram Geleneği "Amin Duası"

Antalya'da doğal, tarihi güzellikleri ve dünyaca ünlü plajıyla gözde turizm bölgelerinden Çıralı'da yüzyıllardır sürdürülen "amin duası" geleneği, bu Ramazan Bayramı'nda da devam etti.

Bayram namazının ardından cami avlusuna toplanan köylüler, çocuklar için satın aldıkları şekerleri bir branda üzerine dökerek cami avlusunda ellerinde poşetle bekleyen çocuklara eşit miktarda dağıttılar. Şeker dağıtımından sonra cami imamı tarafından dua okundu. Bayramların amacının insanları bir araya getirmek, kırgınlıkları ortadan kaldırmak ve çocukları sevindirmek olduğuna işaret eden vatandaşlar, geleneklerin canlı bir şekilde yaşatılmaya çalışıldığını ve bayramın esas amacı olan çocuklara bu manevi duyguyu yaşatmayı sürdüreceklerini söylediler.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Alanya’ya 180 Turist Gemiyle Geldi
Yolda Ters İstikamette Seyreden Otomobil Görenleri Şaşırttı
Alanya’da Yaşlı Çift El Arabası Üzerinde Çıktıkları Patika Yola Çare Bulunması Çağrısı Yaptı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali Perdeyi Açtı
Hastanenin Havalandırma Boşluğuna Düşen Yavru Kedi İtfaiye Operasyonuyla Kurtarıldı