Antalya'da Deniz Canlılarına Zarar Veren "Hayalet Ağlar" Konteynerde Toplanacak

Antalya'da, balıkçılıkta kullanılan ve ömrünü doldurmuş ağlar için balıkçı barınağı, Aksu Çayı ve Kaleiçi Yat Limanı'na atık ağ toplama konteynerleri yerleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, deniz canlılarına zarar veren "hayalet ağların" toplanması için "Ağları konteynere atın, denizleri ağlatmayın" sloganıyla çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında Antalya Balıkçı Barınağı, Aksu Çayı ve Kaleiçi Yat Limanı'na, üzerinde sloganın yazılı olduğu 5 atık ağ toplama konteyneri yerleştirildi.

Ayrıca bölgedeki balıkçılara, ağların zararları ve toplanması konusunda eğitim verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğünden Mühendis Kemal Özgün, balıkçıların av için denize attıkları ağların pervanelere dolanarak, kayalıklara takılarak, fırtına ya da çeşitli sebeplerle koparak denizin derinliklerinde hareket ettiklerini kaydetti.

Bu ağların ekosisteme ciddi zarar verdiğini belirten Özgün, "Deniz dibine çöken bu ağlar, deniz canlıları için ölümcül bir tehlike haline geliyor ve bulunduğu yerde avcılığa devam ediyor." ifadesini kullandı.

Su altı drone ile sürekli denizlerde 'hayalet ağ' arayışını sürdürdüklerini anlatan Özgün, su tabanında buldukları ağları işaretleyerek dalgıç yardımıyla çıkarttıklarını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Antalya’da Muz Bahçesinde Yangın
Karavanla Denize Sürüklenen Rus Turistler Kurtarıldı
Antalya’da Kaçak Bin 660 Adet Elektronik Sigara Ve 7 Bin 500 Paket Sigara Ele Geçirildi
Başkan Güngör, Başkan Hisarcıklıoğlu’na Dosya Sundu
Finike’de Fırtına Sebebiyle Tekne Kıyıya Sürüklendi, Denizin Rengi Çamura Döndü