Antalya’da Fırtına Balık Üretim Çiftliğini Vurdu, Oltasını Alan Sahile Koştu

Antalya'da fırtına nedeniyle ortaya çıkan dev dalgalar, bir çupra üretim çiftliğine zarar verdi.

Antalya'da fırtına nedeniyle ortaya çıkan dev dalgalar, bir çupra üretim çiftliğine zarar verdi. Çiftlikten kaçan balıkları yakalamak isteyenler sahillere akın etti.

Turizm şehri Antalya'da geçtiğimiz hafta içi etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın ardından Antalya Körfezi açıklarındaki çupra üretim çiftliği zarar gördü. Çiftlikteki on binlerce balık serbest kalırken, bunu fırsat bilenler ise oltalarını alarak sahile akın etti. Şehrin Konyaaltı, Kemer ve Kumluca ilçelerindeki kıyılara akın eden amatör balıkçılar binlerce çupra yakaladı. Balıklara ait görsellerin sosyal medya hesaplarında paylaşılmasının ardından bugün de yüzlerce amatör balıkçı yine sahili doldurdu. Denize açılan balıkçıların ağları da çupralarla doldu taştı.

"Balık çoğaldı"

Emekli Hasan Uysal, "Fırtınada balık kafesleri patlayınca bayağı bir balık çoğaldı. Dün çok tuttuk, bugün de bekliyoruz. Umudumuzu kaybetmedik. Amatör ve profesyonel balıkçıların hepsi burada. Amacımız çiftlik kaçkını çupraları yakalamak" diye konuştu.

"Ağızdan ağıza yayıldı"

Sahilde balık tutan Eşref Bardak, "Milletin ağızdan ağıza konuşmasıyla, "Fırtınada çiftlik patlamış'. Dün çok bolluk vardı, bugün biraz az. Ama bazı noktalarda yine var bugün de. Balık geziyor. Dün çok kalabalıktı, ama bugün de çok amatör balıkçı var" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Yeni Yıla Engelsiz Kafe’de ’merhaba’ Dediler
Bakan Göktaş: "kadınlarımız Kalkınmanın Asli Faktörüdür"
Antalya’da Gerçeği Aratmayan Teleferik Kurtarma Tatbikatı
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne Anjiyografi Cihazı Bağışı
İlkel Teleferikle Okula Gidebilen Engelli Tunahan İçin Türkiye Seferber Oldu