Antalya’nın Deniz Manzarasına Çöl Tozu Perdesi

Turizm başkenti Antalya'da Kuzey Afrika üzerinden gelen çöl tozu taşınımı nedeniyle görüş mesafesi azaldı, kenti toz bulutları kapladı.

Turizm başkenti Antalya'da Kuzey Afrika üzerinden gelen çöl tozu taşınımı nedeniyle görüş mesafesi azaldı, kenti toz bulutları kapladı. Kentin kuşbakışı görüldüğü Kepez ilçesi Mazıdağı seyir terasından şehir merkezi ve Lara sahili puslu göründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta boyunca yurdun büyük bölümünde Kuzey Afrika kaynaklı bir toz taşınımı beklendiğini ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu. Uyarıların ardından bugün sabah saatlerinden itibaren Antalya'da etkili olan çöl tozu taşınımı nedeniyle zaman zaman görüş mesafesi düştü. Hava sıcaklığının 30 dereceye yaklaştığı kente Kentin kuşbakışı görüldüğü Kepez ilçesi Mazıdağı seyir terasından şehir merkezi ve Lara Sahili puslu göründü. Toz bulutunun etkisi gözler önüne serildi. Manzaradan kenti izlemek için gelenler kentin birçok noktasını görmekte zorlandı.

Seyir terasına yakın bir noktada yaşayan Hasan Kuşçu, "Toz taşınımının olacağını söylenmişti. Polen de oluyor. Alerji olanlar var. Şu anda manzarayı görmekte zorlanıyoruz. Normalde buradan deniz görünüyordu. Şu an görünmüyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Altso Başkanı Erdem: "işletmelerimizin Tekrar Toparlanabilmesi İçin Uygun Faizli Ve Uygun Vadeli Kredi Desteklerinin Sağlanması
Ramazan Pidesi Büyükşehir Halk Ekmek Büfelerinde Yerini Alacak
Muratpaşa’da İlkbahar Dönemi Spor Okulları Başladı
Yağmur Ve Sel Sularının Kapattığı Antalya-konya Kara Yolunda Sular Henüz Çekilmedi
Kepez Belediyesi, Yağmurun Aşındırdığı Yolları Yeniledi