Belediye Parkındaki Turunçlar, Reçele Dönüştürülüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesine ait parklardan toplanan turunçlardan, Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) üyesi kadınları tarafından reçel yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Belediye iş birliğinde "Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar Projesi" başlatıldı.

Bu doğrultuda, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Antalya'nın simgesi olan turunç meyvelerini toplayarak, KORKOOP kadınlarına teslim ediyor. İlk çalışma, kadınların da katılımıyla Karaalioğlu Parkı'nda gerçekleştirildi. Toplanan turunçlar, araçlara yüklenerek Korkuteli'ndeki üretim tesisine gönderildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KORKOOP Başkanı Dudu Karataş, turunçları işleyerek ülke ekonomisine kazandıracaklarını belirtti.

Çalışmaya destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür eden Karataş, iş birliği içinde güzel işler yapacaklarını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Alanya Üniversitesi, Rur 2025 Beşeri Bilimler Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor
Başkan Uysal: "büyük Bir Susuzluk Tehdidiyle Karşı Karşıyayız. Tarım Ve Orman Desenimizi Yeniden Düzenlememiz Gerekiyor"
16 Yaşındaki Özel Çocuk Bayram Efe Müzik Sevgisini Bisikletine Taşıdı
Alanya’da Yerleşim Alanına Yakın Bölgede Kurt Görüntülendi
Prof. Dr. Ömer Özkan: "organ Nakli Konusunda İnanılmaz İlerdeyiz"