Beyşehir Gölünde Ağlara Vuran 17 Kiloluk Sazan Balığı Şaşırttı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde gölde avcıların ağlarına vuran 17 kiloluk sazan balığı görenleri şaşkına çevirdi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde gölde avcıların ağlarına vuran 17 kiloluk sazan balığı görenleri şaşkına çevirdi.

Beyşehir Gölü'nde 16 Haziran'da başlayan yeni av sezonu ile birlikte balıkçıların av mesaisi de başladı. Göl açıklarına ağlarını sermeye başlayan avcılar, ağların gözlerine takılan balıklarla limanlarına doğru dönüş yaparken bazılarının ise yakaladıkları kilolarca ağırlıktaki balıklarla yüzü güldü. Yeni av sezonunun ikinci gününde göle kıyısı olan Çiftlik Mahallesi açıklarında ağlara vuran 10 kiloluk sazan balığının ardından, önceki gün de Karadiken Mahallesi açıklarında ağlara takılan son yılların avı yapılan en büyük sazan balığı görenlerin dikkatini çekti. Avcılar, yerleşim merkezinin açıklarında ağlara takılan tartıldığında 17 kilogram ağırlığa ulaştığı görülen sazan balığını Karadiken Mahallesi alım kantarında tüccarlara teslim etti.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver de su ürünleri kontrol ekibi olarak yürüttükleri denetim esnasında tesadüfen gördüğü 17 kiloluk sazan balığını eline alıp incelerken, son yıllarda avlanan en iri sazan olduğunu belirtti. Özver, sazanı avlayan balıkçıları tebrik ederken bereketli bir sezon geçirmeleri dileğinde bulundu. Beyşehir Gölünde 11 yıl önce de 21 kilo ağırlığında ağlara takılan bir sazan balığı haberlere konu olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Başkan Altay: "marangozlar Köprülü Kavşağı İnşaatında Sona Yaklaştık"
Konya’da Şeker İmalathanesinin Kazan Dairesinde Yangın Paniği
Konya’da 2 Milyon Liralık Kaçak Sigara Operasyonu
Konyaspor İle Çaykur Rizespor 33. Randevuda
Tabancasını Temizlerken Kazayla Kendini Vuran Genç Öldü