Beyşehir’de Bayram Öncesi Denetimler Sıkılaştı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde gıda üretimi ve satışı yapılan iş yerlerinde denetimler artırıldı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde gıda üretimi ve satışı yapılan iş yerlerinde denetimler artırıldı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gıda kontrol ekiplerince ilçe genelinde faaliyet gösteren gıda üretim tesisleri ile iş yerlerinin denetlendiği belirtildi. Açıklamada; Tarım ve Orman Bakanlığının gıda kontrol planı çerçevesinde işletmelerde üretilen ve satışı yapılan ürünlerden analiz yaptırılmak üzere numuneler de alındığına vurgu yapılarak, "Denetimlerde, işletmelerin hijyen şartlarına, ürün ve malzemeleri saklama şartlarına, çalışanların kişisel hijyenleri, satış ve sunumda kullanılan alet ve ekipmanların uygunluğu kontrol edilmiştir. Güvenilir ve sağlıklı gıda arzının sağlanması için ilçemiz sınırları içerisindeki tüm gıda üretim ve satış yerleri risk esaslarına göre kesintisiz olarak denetlenmektedir. Vatandaşlarımız gerek toplu tüketim yerlerinde, gerek alışveriş yaptığı noktalarda karşılaştıkları herhangi bir problemle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığımıza ait 174 Alo Gıda hattını arayabilirler" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Başkan Altay: "marangozlar Köprülü Kavşağı İnşaatında Sona Yaklaştık"
Konya’da Şeker İmalathanesinin Kazan Dairesinde Yangın Paniği
Konya’da 2 Milyon Liralık Kaçak Sigara Operasyonu
Konyaspor İle Çaykur Rizespor 33. Randevuda
Tabancasını Temizlerken Kazayla Kendini Vuran Genç Öldü