Beyşehir’de Karantinaya Alınan Mahallelerde Aşılama Tamamlandı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde şap karantinası kararı alınan mahallelerde aşılama çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde şap karantinası kararı alınan mahallelerde aşılama çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şap hastalığı sebebiyle karantinaya alınan yerleşim merkezlerindeki tüm büyük ve küçükbaş hayvanların aşılama faaliyetlerinin kısa sürede tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, "Koruma ve gözetim bölgesindeki tüm işletmeler, Müdürlüğümüz veteriner hekimleri tarafından titizlikle takip edilecek olup, hastalığın seyrine göre ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olarak karantina süreci sonlandırılacaktır. Süreç hakkında üreticilerimiz SMS ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla bilgilendirilecektir" denildi.

Beyşehir ilçesinde görüldüğü belirtilen şap hastalığı dolayısıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bir süre önce Beyşehir hayvan pazarı da önlem amacıyla kapatılmış, 5 farklı mahalledeki tüm hayvan haraketliliği yasaklanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Bozkır’da Sular Yükseldi, Araziler Su Altında Kaldı
Konyaspor, Corendon Alanyaspor Maçı Hazırlıklarını Tamamladı
Bilal Erdoğan Konya’da Gençlerle Buluştu
Konya’da Yağış Sonrası Sel Dereleri Taşırdı
Kto Başkanı Öztürk: "enflasyonla Mücadeleye Hep Birlikte Destek Vermeliyiz"