Beyşehir’in Elma Deposu Mahallesinde Hasat Mesaisi Sürüyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinin elma deposu olarak nitelendirilen Gölyaka Mahallesinde güz döneminin gelmesi ile başlayan hasat mesaisi sürüyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinin elma deposu olarak nitelendirilen Gölyaka Mahallesinde güz döneminin gelmesi ile başlayan hasat mesaisi sürüyor.

Son dönemde elma üretimi ile adından söz ettirmeye başlayan Beyşehir Gölüne kıyısı bulunan Gölyaka Mahallesinde yetiştirilen elma, aroması ve kalitesi ile ön plana çıkıyor. Gölyaka elması sadece yurt içinden değil yurt dışından da ilgi görüyor. Artan taleple birlikte elma üretiminin de arttığı yerleşim merkezinde yetiştiricinin bu yılki fiyatlardan dolayı yüzü güldü. Elmanın kilosu bölgede 40 ila 45 lira arasında işlem görüyor. Bu yıl dolu ve don zararı nedeniyle Türkiye'nin pek çok yöresinde elma üretimi yeterince yapılamazken Gölyaka Mahallesinde ise tam tersi bir durum yaşanıyor. Gölyaka'da bu yıl 10 bin yeni elma fidanının da oluşturulan bahçelerde toprakla buluşturulması ve bu yıl artan verimle birlikte başlayan hasat dönemi geleceğe dair umutları da yeşertiyor. Üreticiler bölgede soğuk hava deposunun olmayışından dert yanarken, Gölyaka'da hasat edilen ilk parti ürünün ise İzmir Haline gönderildiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Tabancasını Temizlerken Kazayla Kendini Vuran Genç Öldü
Konya’daki Cinayetin Şüphelileri Tutuklandı
Geleceğin Sanatçıları Selçuklu’da Yetişecek
Garajdaki Araç Ve Evde Çıkan Yangın Korkuttu
Kulu’da Özel Bireyin Bir Günlük Askerlik Heyecanı