Bozkır Çağlayan Göleti'ne 5 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Bozkır Çağlayan Göletinde balık popülasyonunun artırılması amacıyla Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından 5 bin yavru balık salımı yapıldı.

Konya Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş, bölgedeki su havzalarından Çağlayan Göletinde balık popülasyonun artırılması amacıyla yavru balık salımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Durmuş yaptığı açıklamada, "Tarım Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen su kaynaklarının balıklandırılması projesi kapsamında ilçemiz Bozkır'da her sene olduğu gibi bu sene de Çağlayan Göletine 5 bin sazan yavrusu salımı gerçekleştirildi. Çağlayan Göletine bırakılan bu balıklar bölgemizde balıkçılığın gelişmesi için büyük önem arz ediyor. Lütfen avlanma mevsimine ve avlanma kurallarına uyalım. Doğal kaynaklarımızı koruyalım" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Konya’da Park Halindeki Otomobil Yandı
Karapınar’da Kontrollü Sürek Avı
Başkan Altay: "yer Üstünde Hayata Geçirdiğimiz Büyük Eserler Gibi Yerin Altına Da Konya Modeli Belediyecilik Mührünü Vuruyoruz"
Çocuk Kavgasına Aileler De Karıştı: 1’i Ağır 5 Yaralı
Dalgıç Polislerden Çevreye Örnek Davranış