Bozyazı’da Asırlık ’yağmur Duası’ Geleneği Bu Yıl Da Devam Etti

Mersin'in Bozyazı ilçesinde yüzyıllardır süregelen yağmur duası geleneği, bu yıl da Tekmen Mahallesi'nin en yüksek noktası olan Dede Beleninde gerçekleştirildi.

Mersin'in Bozyazı ilçesinde yüzyıllardır süregelen yağmur duası geleneği, bu yıl da Tekmen Mahallesi'nin en yüksek noktası olan Dede Beleninde gerçekleştirildi.

İlçenin tarihine ve kültürüne kök salmış bu gelenek, bölge halkının tarımsal bereket için bir araya geldiği en önemli toplumsal buluşmalardan biri olmayı sürdürüyor. Bölgenin geçim kaynağının tarım olması nedeniyle, yaşanabilecek muhtemel kıtlık ve kuraklığa karşı yıllardır sürdürülen gelenek kapsamında, vatandaşlar bulgur, yağ ve tuz gibi malzemeler getirerek imece usulünü yaşatıyor. Sabah saatlerinde toplanan yardımlar, kesilen kurbanla birlikte ortak bir şekilde hazırlanarak büyük kazanlarda pişiriliyor.

Öğle namazına müteakip edilen yağmur duasının ardından, imeceyle hazırlanan yemekler tüm katılımcılara ikram ediliyor.

Tekmen Mahalle Muhtarı Ahmet Gül, hem yardımlaşmanın hem de birliğin simgesi olan bu geleneğin, Bozyazı'da kuşaktan kuşağa aktarılmaya devam ettiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Kaza Geçiren Polis Memuru Şehit Oldu
Torosların Zirvesinde 106 Yıl Sonra Milli Mücadele Ruhuyla Yürüdüler
Mersin’de Çöken Yolda Çalışmalar Sürüyor: Mersin-antalya Yolunda Trafik Kontrollü Sağlanıyor
Mersin Şehir Tiyatrosu Dünya Tiyatro Günü’nü Sahnede Kutladı
Orman Okulunda Miniklere Doğa Dersi