Büyükşehir Öncülüğünde Hayata Geçecek Konya Jeopark Projesi’nde Saha İncelemesi Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde birçok kurum ve kuruluşun katkılarıyla Konya Jeopark Projesi hayata geçirilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde birçok kurum ve kuruluşun katkılarıyla Konya Jeopark Projesi hayata geçirilecek.

Konya turizminin geleceği açısından büyük önem taşıyan Jeopark Projesi kapsamında Karapınar ilçesinin jeolojik ve doğal mirası açısından kritik noktalar yerinde incelendi. Bu kapsamda Karapınar Acıgöl, Meke Maarı ve Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi'nde incelemeler gerçekleştirildi. İncelemelere; Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal, Karapınar AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ersoy, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, MTA Konya Bölge Müdürü Muharrem Göktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Fidan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tayyip Sarı, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Acar, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Cihan Uzun, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yazlık, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Latif Erdoğan katıldı.

Proje ile Konya'nın doğal ve kültürel varlıklarının bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması; kültür ve turizme ilişkin sosyal ve teknik altyapının kurulması ve işletilmesinin sağlanması gibi birçok alanda şehrin turizm potansiyeline katkı sunulması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Meram’da Çocuklar Tarihi Sahneye Taşıdı
Oyaladığı Kuyumcudan Altınları Çaldı, Kaçamadan Yakalandı
Özel Seçip Özenle Büyüttüğü Boğanın Ağırlığı 1 Tonun Üzerine Çıkınca 500 Bin Liraya Sattı
Selçuklu Teknosel Teknoloji Festivali Başladı
Konya’da İşçilerin Çalıştığı Alanda Göçük: 2 Yaralı