Büyükşehir’den Toplu Taşıma Sürücülerine Trafik Eğitimi

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi toplu ulaşım ağında görev yapan sürücülere, "Trafik Güvenliği ve Güvenli Sürücülük" eğitimi...

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi toplu ulaşım ağında görev yapan sürücülere, "Trafik Güvenliği ve Güvenli Sürücülük" eğitimi verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, toplu ulaşımda yolculuk hizmet kalitesi ve konforunu artırmak amacıyla eğitim çalışmalarını devam ettiriyor. Toplu taşımada görev yapacak yeni başlayan sürücülere yönelik güvenli sürüş, hız ve trafik kurallarına dönük eğitim düzenlendi.

Genel trafik kuralları

Antalya Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleştirilen eğitimi, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Trafik Eğitmeni Erdinç Akban verdi. Eğitimde otobüs şoförlerine, genel trafik kuralları, hız kuralları ve sınırları, trafikte geçiş üstünlüğü, geçiş kuralları, trafikte asli kusurlar, toplu taşıma ile ilgili dikkat edilmesi gereken kurallar detaylı şekilde anlatıldı. Erdinç Akban, "Kamu adına hizmet vereceğiniz için vatandaşlar sizden güvenli bir yolculuk beklentisi içinde olacaklar. Özellikle trafik güvenliğini tehlikeye atmamak için durak harici yolcu indirip bindirme, seyir halinde cep telefonu kullanımı ve emniyet kemeri kullanımına dikkat etmelisiniz bu konular çok önemlidir" diye konuştu. Gerçekleşen eğitim programı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Amaç, vatandaşın güvenliği ve memnuniyeti

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Taşıt Operasyon Sorumlusu Metin Uslu, sürücülere yönelik hizmet içi eğitimlerin düzenli olarak devam ettiğini belirterek, "Toplu taşıma araçlarında görevli şoförlerimizle ilgili vatandaşlarımızdan gelen şikayet ve önerileri hassasiyetle değerlendiriyor, yolcularımıza daha iyi hizmet sunmak için çalışıyoruz. Vatandaşların güvenli bir yolculuk yapabilmesi ve memnuniyetlerinin artırılması amacıyla göreve yeni başlayacak personellerimize Antalya Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle bir eğitim düzenledik" diye konuştu. Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Eğitim Düzenleme Sorumlusu Aliye Gumcu da "Vatandaşların can güvenliği en önemli önceliğimizdir, onları sevdiklerine ulaştırmayı önemsiyoruz kısacası sevgi taşıyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Minibüs Refüje Çıktı: Alkollü Sürücü Yaralandı
Emekli Tümgeneral Gürsel Öztürk Antalya’da Son Yolculuğuna Uğurlandı
Büşra Özdemir: "konaklı Atıksu Arıtma Tesisi’nin Alanya’ya Uzun Yıllar Güvenle Hizmet Edecek Bir Kapasiteye Gelecek"
Antalya Büyükşehir Belediyesi Soruşturmasında 3 Tahliye
Atso Meclis Başkanı Öztürk: "imara Açılacak Bölgelerde Altyapının Önceden Tamamlanmasının Yasal Zorunluluk Haline Getirilmesi Ge