Çevreci Kağıtlara Yazılan Dilekler Akdeniz’le Buluştu

Orta Asya'dan Balkanlara insanlığın en renkli geleneklerinden Hıdırellez sabahında Antalyalılar, Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlendiği etkinlikle, tarihi...

Orta Asya'dan Balkanlara insanlığın en renkli geleneklerinden Hıdırellez sabahında Antalyalılar, Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlendiği etkinlikle, tarihi Kaleiçi Yat Limanı'ndan teknelerle denize açıldı ve dileklerini Akdeniz'in masmavi sularına bıraktı.

Muratpaşa Belediyesi'nin geleneksel Hıdırellez etkinliğine bu yıl 600 kent sakini katıldı. Antalyalılar, belediyenin dağıttığı suda eriyen kağıtlara yazdıkları dileklerini yanlarına alarak teknelere binmek için gün doğmadan tarihi yat limanına geldi. Başkan Uysal'ın eşi Ümran Uysal'la katıldığı etkinlikte saat 05.30'da tekneler Akdeniz'e açıldı.

Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte dilekler Akdeniz'e bırakılırken Başkan Uysal, şunları söyledi:

"Bütün doğu coğrafyasında, bütün Asya'da Hıdırellez baharın uyanışı, hayatın devri daimini simgeler. Biz bunu geleneksel hale getirdik. Suda eriyen kağıtlarımıza dileklerimizi yazdık, denize bıraktık. Tabii en genel anlamda ülkemiz için şehrimiz için sağlık, huzur, mutluluk, barış diliyoruz."

Emekli hemşire Hülya Sarı, her yıl arkadaşlarıyla birlikte katılmaya özen gösterdiklerini söyledi. Sarı dileklerin yazılması için dağıtılan çevre dostu suda eriyen kağıtlar için de duyarlılığından dolayı belediyeye ayrıca teşekkür etti.

Başkan Uysal Hıdırellez etkinliğinin ardından 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın anısına yapılan Üç Fidan Parkı'nı da ziyaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Doğum Günü Pastasıyla Yürürken Silahlı Saldırıya Uğradı
Alanya’da Alkollü Sürücünün Kullandığı Midibüs Refüjü Aşıp Karşı Şeride Geçti
Ukraynalı Çocuklar Kemer’de Ağırlanacak
Alanya’da Hava Sıcaklığı 30 Dereceyi Gördü, Turistler Sahile Koştu
Gazi Bulvarı’nda Trafik Akışını Rahatlatmak İçin Çalışma Başlatıldı