Deniz Sezonu Başladı, Günübirlik Evler Denetime Alındı: 476 Bin Tl Ceza Kesildi

Türkiye'nin önemli turizm noktalarından Kızkalesi'nde sezonun başlamasıyla birlikte polis de günübirlik evlere yönelik denetimleri yoğunlaştırdı.

Türkiye'nin önemli turizm noktalarından Kızkalesi'nde sezonun başlamasıyla birlikte polis de günübirlik evlere yönelik denetimleri yoğunlaştırdı. 886 adet günübirlik daire ile 37 tesisi denetleyen polis 476 bin 627 TL idari para cezası uyguladı.

Havaların ısınması okulların tatil olmasıyla birlikte deniz sezonu açıldı. Denize kıyısı olan birçok şehirde olduğu gibi Mersin'e de tatilciler gelmeye başladı. Özellikle Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi'nde başlayan sezonla birlikte otellerin yanı sıra, pansiyon ve günübirlik evlerde de doluluk arttı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubeye bağlı ekipler Kızkalesi'nde günübirlik evlere yönelik denetimler gerçekleştirdi. Kızkalesi Polis Merkezi Amirliği sorumluluk alanında emniyet terminallerine bağlanmayıp kayıt altına alınmadan günübirlik olarak kiraya verilen evlerin tespit edilmesi için de çalışma yapan polis 886 adet daire ile 37 adet tesisi denetledi. Denetimlerde 2 adet daire sahibine izinsiz konaklama faaliyeti yürütmesinden dolayı 272 bin 378 TL idari para cezası uygulandı. 3 adet günübirlik konaklama tesisine ise anlık veri girişi yapmamak kabahatinden 204 bin 249 TL ceza kesildi.

Toplamda 476 bin 627 TL idari para cezası kesilen uygulamaların bölgede sürekli yapılacağı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Tonlarca Ağırlıktaki Beton Blok Taşıyan Tırın Tekeri Koptu
Vali Toros: "kararlı, Caydırıcı Ve Kesintisiz Bir Mücadele İle Suçlulara Nefes Aldırmayacağız"
Akdeniz’de Avm’lere Sıkı Denetim
Mersin’de Eğitim Süreçleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Kundakçı Komşuya 4 Yıl 2 Ay Hapis