Dron Tespit Etti, Jandarma Ceza Yazdı

Mersin'de jandarma ekiplerince dron destekli yapılan denetimlerde, kural ihlali yapan sürücüler havadan tespit edilerek idari para cezası uygulandı.

Mersin'de jandarma ekiplerince dron destekli yapılan denetimlerde, kural ihlali yapan sürücüler havadan tespit edilerek idari para cezası uygulandı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, trafik kazalarının önlenmesi, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin artırılması ve güvenli trafik ortamının oluşturulması amacıyla Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda havadan dron destekli denetim yapıldı. Yapılan kontroller sonucunda trafik kural ihlali yaptığı tespit edilen 7 araç sürücüsüne toplam 6 bin 951 TL idari para cezası uygulandı.

Denetimlerde özellikle emniyet şeridinin usulsüz kullanımı, hatalı sollama, şerit ihlali ve diğer trafik kurallarına uyum konuları takip edildi.

Yolcu taşıyan araç sürücüleri ile diğer yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla bu tür trafik denetimlerinin aralıksız devam edeceği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Başkan Seçer: "kırsal Kalkınma İle Birlikte Mersin Tanınsın İstiyoruz"
Çocuk Kampüsünde Çocuklar Hem Eğleniyor, Hem De Öğreniyor
Tarsus’ta Çocukların Hayalleri Gerçeğe Dönüştü
Silifke’de Lgs’ye Yönelik Kapsamlı Öğretmen Çalıştayı
Sigorta Sektörünün Prim Üretimi 1,2 Trilyon Tl’yi Aştı