Eğitim-bir-sen'den Öğretmenlik Meslek Kanunu Talebi

Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Hasan Orhan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılmasını istediklerini belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Hasan Orhan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılmasını istediklerini belirtti.

Orhan, şube binasındaki toplantıda, Türkiye'de 1 milyon 200 bin öğretmenin görev yaptığını ve yetiştirilmesinden emekliliğine kadar öğretmenliği bütün olarak ele alan bir meslek kanununun olmadığını söyledi.

Bu durumun, hukuki açıdan boşluk, mesleki açıdan ise yoksunluk olduğunu belirten Orhan, şunları kaydetti:

"Kanun, hedefler ve gerçekler bağlamında uluslararası standartlara uygun bir kariyer mesleği niteliğini taşımalı, öğretmenin etkinliğini artıracak, itibarını yükseltecek hükümler içermelidir. Meslek kanununun yapılması için gereken talep de yazılması için gereken birikim de var. Bundan sonra bir tek şeye ihtiyaç var. O da kanunun çıkarılmasını hızlandıracak irade. Bizler Türkiye'nin bütün illerinden hep birlikte o iradeyi harekete geçirmek için sesleniyoruz, Meslek kanunumuzu istiyoruz, daha fazla beklemek istemiyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılması hedefine, 11. Kalkınma Planı'nda da Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu'nda da yer verilmesi, hem talebemizi doğruluyor hem de tepkimizi haklı kılıyor."

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Niğde Haberleri

Niğde’de Hafif Ticari Araçla Motosiklet Çarpıştı: 1 Ölü, 4 Yaralı
Ulukışla - Pozantı Yolunda Zincirleme Kaza: 2 Ölü
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde 225 Tıp Öğrencisi Beyaz Önlük Giydi
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne ’bilgisayar Ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi’ Kurulacak
Kaymakam Yiğit’ten Jandarma Kontrol Noktasına Ziyaret