Eskişehirli Lise Öğrencisi Uluslararası Müzik Yarışmasında Ödül Kazandı

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, çevrim içi gerçekleştirilen yarışmada çok sayıda katılımcının yer aldığı bildirildi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi 10. sınıfında öğrenim gören Yağmur Tuna (15), "International Music and Stars Awards" yarışmasında "Gold Star" ödülüne layık görüldü.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, çevrim içi gerçekleştirilen yarışmada çok sayıda katılımcının yer aldığı bildirildi.

Açıklamada, AÜ Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Gülen Ege Serter'in "Best Teacher Awards-En İyi Keman Öğretmeni Ödülü"nü kazandığı yarışmada, Prof. Dr. Serter'in öğrencisi Yağmur Tuna'nın "Gold Star" ödülüne layık görüldüğü duyuruldu.

Ayrıca açıklamada, daha önce Rusya'da birincilik, "Emuse" yarışmasında üçüncülük ve jüri özel, İspanya'da üçüncülük, "Enkor Müzik Yarışması"nda üçüncülük ödüllerini kazanan, Moskova Çaykovsky Konservatuvarı Merkez Müzik Okulu sınavlarını da kazanan Yağmur Tuna'nın, gelecek yıl eğitimini Rusya'da sürdürmeyi planladığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Eskişehir Haberleri

Vali Aksoy’dan Engelsiz Hayır Panayırı’na Ziyaret
’il Ambulans Servisi Kalite Toplantısı’ Gerçekleştirildi
Aranması Bulunan 173 Şüpheli Yakalandı
Denetlenen 199 Servis Aracından 6’sının Kusurlu Olduğu Belirlendi
Kedisini Veterinere Yetiştirmeye Çalışırken Trafik Cezası Yedi, İtiraz Etti