Fırtınalı Akdeniz, Balıkçıları Barınağa Hapsetti

Akdeniz'e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin'de balıkçılar, çetin geçen kış şartları ve fırtına nedeniyle zor bir sezon geçirdi.

Akdeniz'e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin'de balıkçılar, çetin geçen kış şartları ve fırtına nedeniyle zor bir sezon geçirdi. Sezon boyunca olduğu gibi hafta sonunda da etkili olan fırtına nedeniyle balıkçılar barınakta kalarak, ağ ve tekne bakımlarıyla ilgilendi.

Doğu Akdeniz'e 321 kilometre kıyısı bulunmasıyla nedeniyle önemli bir liman kenti olarak dikkat çeken Mersin'de balıkçılıkla da bir çok aile geçimini sağlıyor. Şehirde bulunan 7 balıkçı barınağından 443 tekneyle yaklaşık 2 bin kişi balıkçılıkla uğraşıyor. 15 Eylül'de başlayan sezonun sonuna gelinirken, kış mevsimi balıkçılar için zor geçti. 15 Nisan'da avlanma yasağıyla birlikte demirleyecek olacak balıkçılar sezonu fırtınalarla geçirdi. Kış mevsiminin sert ve fırtınalı geçmesi nedeniyle balıkçılar zor günler yaşadı. Hafta sonu da etkili olan fırtına da bugün sabaha karşı etkisini yitirdi. Ağ ve tekne bakımlarını yapan bir çok balıkçı, bugün öğleden sonra ve yarın avlanmaya çıkacağını ifade ederken, bir kaç gün sonra tekrar yeni bir fırtına beklediklerini söyledi.

"Zaman zaman denize çıkamadığımız oldu"

Erdemli Balıkçı Barınağı'nda kayıtlı balıkçılardan Metin Aydın," Kış şartlarımızı oldukça ağır geçti. Doğanın kendisini yenilemesi için olması gerekiyordu. Dün ve bugün olduğu gibi zaman zaman denize çıkamadığımız oldu. Teknelerimizin bakımlarını yapıyoruz, ağlarımızı onarıyoruz. Bugünden sonra hava iyi olursa tekrar denize çıkmayı düşünüyoruz. Ama önümüzdeki günlerde 1-2 gün yine fırtına var" dedi.

Sezonun sonuna geldiklerini ve kış şartlarının oldukça ağır geçtiğini anlatan Aydın, bu sene bekledikleri gibi bir sezon geçirmediklerini söyledi.

Balıkçılardan Mehmet Sait Sümer'de, hava şartları iyi olmadığı günlerde ağ bakımlarını yaptıklarını, düzgün havalarda da avlanmaya çıktıklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Ak Parti İl Başkanı Aldemir: "mersin’e Layık Olamadınız, Sözlerinizi Tutmadınız"
Anamur’da Kadınlar Günü Voleybol Turnuvası Tamamlandı
Finansal Özgürlüğün Yeni Rotası Sigorta Fonları
Akdeniz Belediye Spor’dan Play-off’ta Farklı Galibiyet
Mersin’de ’afet Odaklı Çocuk Ve Genç Çalıştayı’ Düzenlendi