Güzelyurt Göleti’nde Vatandaşların Balık Tutma Keyfi

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde bulunan, son yıllarda suyu ciddi oranda azalan gölete olta atan ilçe halkı, hafta sonları balık tutma keyfi yaşıyor.

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde bulunan, son yıllarda suyu ciddi oranda azalan gölete olta atan ilçe halkı, hafta sonları balık tutma keyfi yaşıyor.

Güzelyurt ilçesinde bulunan Güzelyurt Göleti hafta sonları piknikçiler ve balık tutkunlarına ev sahipliğini yapıyor. İlçenin hem içme hem de tarımsal sulama ihtiyacını karşıladığı Güzelyurt Göletinin su seviyesi son yıllarda düşüş gösterirken, özellikle bu yıl ciddi anlamda su çekilmesi dikkat çekiyor. Buna rağmen ilçenin tek göleti olan alanda vatandaşlar hafta sonları piknik ve balık tutma heyecanı yaşıyor. Oltasını kapıp gölete gelen vatandaşların kimisi balık yemek, kimisi de balık tutma heyecanını yaşamak için vakit geçiriyor.

Balık tutmak için hafta sonunu değerlendiren ilçe halkından Mustafa Kaplan, "Balık tutuyoruz. Günde 5-6 tane yakalıyoruz. Köye götürüp köyde pişirip yiyoruz" dedi. Gölette bir çok vatandaş oltasıyla balık tutmaya çalışırken, bazı av yapanlar da dronla havadan görüntülendi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Aksaray Haberleri

Güzelyurt’ta Trafik Ve Asayiş Ekipleri Bayram Denetiminde
Aksaray’da Trafik Ve Asayişten Şok Uygulama
Polise Önce Yalvardı Sonra Küfürler Edip Kaçtı: O Anlar Kamerada
Aksaray’da Kaybolan Köpeğini Arayan Genç, 2 Kişi Tarafından Bıçaklandı
Bekçilere Egzoz Patlattı, Yakalanınca 62 Bin Lira Ceza Yiyip Ehliyet Ve Motorundan Oldu