Hastanede Kanser Tedavisi Gören Çocuklara Oyun Odası

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatri Hematoloji ve Onkoloji bölümünde hayırsever katkısı ile oyun odası kuruldu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatri Hematoloji ve Onkoloji bölümünde hayırsever katkısı ile oyun odası kuruldu. Prof. Dr. Alphan Küpesiz, oyun alanında çocuklara yönelik etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatri Hematoloji ve Onkoloji bölümünde tedavi gören çocuklar için Çocukça Yaşam Gönüllüleri (ÇOYAG) ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) desteğiyle oyun odası kuruldu. Oyun odası ile kanser tedavisi alan çocukların psikososyal bütünlüğünü korumak için çalışmalar yürütülmesi ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Etkinlikler düzenlenecek

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatri Hematoloji ve Onkoloji bölümünde açılışı yapılan törene bölüm sorumlusu Prof. Dr. Osman Alphan Küpesiz, Çocukça Yaşam Gönüllüleri ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı temsilcilerinin yanı sıra tedavi gören çocuklar ve aileleri katıldı. Oyun odası için destek verenlere teşekkür eden Prof. Dr. Osman Alphan Küpesiz, "Çocuklarımızın hayaliydi bu, pandemi nedeniyle biraz ara verdiğimiz çocuklarımızla oyun oynayacağımız bir alan oluşturdukları için teşekkür ederiz. İçerisi çocuklara göre dizayn edildi. Oyun oynayabilecekleri keyifle vakit geçirecekleri bir alan oldu" dedi. Prof. Dr. Küpesiz, gönüllülerin desteği ile oyun odasında çocuklara yönelik etkinliklerin düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Kütüphane de yer alıyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Oyun Odası, 2019 yılında KAÇUV ve ÇOYAG tarafından düzenlenen "Nehir'in Adımları" etkinliğinde toplanan bağışlarla projelendirildi. Oyun odası içerisinde ayrıca tedavi gören çocukların okuyabilecekleri kitaplardan oluşan çok farklı yayınlardan oluşan kütüphane de bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Bisiklet Sürücüsü 10 Metrelik Şarampole Yuvarlandı
Eker Süt Ürünleri, Culinary Forum 2026’da Gastronomi Profesyonelleriyle Buluştu
Antalya Zeytinyağını Markalaştıracak 30 Öneri
Alanya’da Ehliyetsiz Sürücüye 60 Bin Tl Ceza
Başkan Güngör: "turizm Sezonu Öncesi İşletmelere Finansman Desteği Sağlanmalı"