Hibe Desteğine Davet

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bitkisel ürün işleyen tesislere hibe desteği verileceğini açıklayarak başvuru daveti yaptı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bitkisel ürün işleyen tesislere hibe desteği verileceğini açıklayarak başvuru daveti yaptı.

Yapılan açıklamada, kırsal kalkınma destekleri çerçevesinde bitkisel ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanması amacıyla yapılacak yeni tesislere, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına, mevcut tesislerin kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve modernizasyonuna hibe desteği verileceği belirtildi. Tohum işleme, yaş meyve sebze işleme, meyve sebze kurutma gibi tesislerinin inşaat yapımı ve makine ekipman alımlarının da hibe desteğinde olduğu anlatılan açıklamada, "Bitkisel ürünleri işleyen tesislerin yapımı için konusuna göre Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı kamudan bağımsız tüzel kişiler ile kamu görevlisi olmayan tüm gerçek kişiler başvuruda bulunabilirler. Başvuru yapılacak yer başvuru sahiplerine ait olabileceği gibi 5 yıl süreyle kiralanarak proje uygulamak mümkün olmaktadır. Yapılacak yeni tesisler için 7 milyon TL'ye, kısmen yapılmış tesislerin tamamlanması için 5 milyon TL'ye, mevcut tesislerin kapasitelerinin artırılması veya teknolojilerinin yenilenerek modernizasyonu için 4 milyon TL'ye kadar proje hazırlanabilir" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Eskişehir Haberleri

Vali Aksoy’dan Engelsiz Hayır Panayırı’na Ziyaret
’il Ambulans Servisi Kalite Toplantısı’ Gerçekleştirildi
Aranması Bulunan 173 Şüpheli Yakalandı
Denetlenen 199 Servis Aracından 6’sının Kusurlu Olduğu Belirlendi
Kedisini Veterinere Yetiştirmeye Çalışırken Trafik Cezası Yedi, İtiraz Etti