HZ.Mevlana Temsili Törenle Konya'ya Uğurlanacak

Hz. Mevlana, 2 Mayıs Perşembe günü Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan temsili törenle Konya’ya uğurlanacak.

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Hz. Mevlana’yı Uğurlama Töreni, 2 Mayıs 2019 Perşembe günü yapılacak.

791 yıl önce Selçuklu Sultanının davetiyle Konya’ya göç eden Hz. Mevlana’nın Karaman'dan ayrılışı, Konya Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda temsili olarak canlandırılacak.

Saat 12.00’de Aktekke Camii’nde okutulacak Mevlid-i Şerif ile başlayacak olan program, saat 13.30’daki Sema gösterisi ve temsili uğurlama töreni ile sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

Kontrolden Çıkan Hafif Ticari Araç Şarampole Savruldu: 1 Yaralı
Su İçen Yaban Hayvanları Fotokapanla Görüntülendi
Karaman’da Tüfekle Rastgele Ateş Açıldı: Araç Ve Ev Zarar Gördü
Vali Çiçek Ve Protokol Üyeleri Namaz Sonrası Vatandaşlarla Bayramlaştı
Vali Çiçek: "bayramda Vatandaşımızın Huzuru İçin Sahadayız"