Kaçak Kazı Yapan 5 Şahsa Jandarmadan Suçüstü

Eskişehir'de kaçak kazı yaptığı tespit edilen 5 şüpheli, jandarma ekiplerinin çalışması sonucunda suçüstü yakalandı.

Eskişehir'de kaçak kazı yaptığı tespit edilen 5 şüpheli, jandarma ekiplerinin çalışması sonucunda suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince Odunpazarı İlçesi'nde 5 şahsın tarihi eser bulmak amacı ile izinsiz kazı yaptıkları öğrenildi. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile KOM Şube Müdürlüğü ve Odunpazır İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışma sonucunda izinsiz kazı yapan 5 şahıs suçüstü yakalandı. Olay yerinde yapılan incelemelerde kazı için kullanılan 1 adet jeneratör, 1 adet beton delici, 3 adet kürek, 1 adet balyoz, 1 adet manivela demiri ve muhtelif kazı malzemeleri ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla şüpheliler hakkında "Kültür ve Tabiat Varlığı Koruma Kanuna Muhalefet" suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Eskişehir Haberleri

Vali Aksoy’dan Engelsiz Hayır Panayırı’na Ziyaret
’il Ambulans Servisi Kalite Toplantısı’ Gerçekleştirildi
Aranması Bulunan 173 Şüpheli Yakalandı
Denetlenen 199 Servis Aracından 6’sının Kusurlu Olduğu Belirlendi
Kedisini Veterinere Yetiştirmeye Çalışırken Trafik Cezası Yedi, İtiraz Etti