Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Türk Dil Kurumuna (TDK) ziyarette bulundu.
Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin tarafından ağırlanan Karaman heyeti, TDK Başkanı Gülsevin ile Türk Dil Bayramı etkinlikleri, Türk Dili ve Kültürü Sempozyumu başta olmak üzere ilde Türk dili ile ilgili yapılması planlanan faaliyet ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TDK Başkanı Gülsevin, Türkçe ile ilgili her türlü projeye destek vermekten mutlu olacaklarını belirtirken Rektör ve Milletvekillerinden oluşan Karaman heyeti de Türkçenin Başkenti unvanına sahip Karaman'da dil ile ilgili faaliyetlerde Türk Dil Kurumu ile işbirliği yapmaktan onur duyacaklarını ifade ettiler.
TDK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Ersoy'un da hazır bulunduğu ziyaret, iyi dilek temennilerinin ardından sona erdi.
Karaman Heyetinden Türk Dil Kurumuna Ziyaret
Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Türk Dil Kurumuna (TDK) ziyarette bulundu.
İlk yorum yazan siz olun
Karaman Haberleri
Karaman’da Ahmet Keleşoğlu Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi Törenle Açıldı
Karaman’da ‘dur’ İhtarına Uymayan Motosikletliye 611 Bin Lira Ceza Kesildi
Karaman’da Motosiklet Devrildi: 3 Yaralı
Eksim Enerji’den Karamanlı Çocuklara Sürdürülebilirlik Eğitimi
6 Şubat Depreminde 40’a Yakın Akrabasını Kaybeden Afad Gönüllüsü Tatbikatta Görev Aldı