Karaman'da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni Düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyaları, Karaman Valisi Fahri Meral tarafından şehitlerimizin yakınlarına düzenlenen törenle takdim edildi.

06 Mayıs 2019 Pazartesi günü Yunus Emre Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Devlet Övünç Madalyaları tevcih edilecek şehitlerimizin özgeçmişleri okundu. 
 
Törende konuşan Vali Fahri Meral, “Devlet Övünç Madalyası’ takdim edilecek şehit yakınlarıyla birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz.  Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün  korunmasına, devletin yücelmesine, üstün gayretleri ve fedakârlıklarıyla katkıda  bulunanlar ile bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizin yakınlarına devlet övünç madalyaları ile beratlarını tevcih etmek üzere bir aradayız. 
 
Bugün ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa eğer, binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşıyorsak ve korkmadan geleceğe umutla bakabiliyorsak, bunları aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehitlik ve gazilik Türk milleti için daima büyük bir onur olmuştur. Bu onur aynı zamanda herkese nasip olmayan kutlu bir makamdır. 
 
Vatanın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden kahramanlarımıza şükran ve minnet borçluyuz. 
 
Devletimiz, 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereği Şehit Kıdemli Üsteğmen Ali Rıza Yücel’in Babası Şükrü Yücel ile Şehit Sözleşmeli Er Oğuzhan Küçük’ün babası Alaattin Küçük’ü Devlet Övünç Madalyası ile onurlandırmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Şehitlerimizin yakınlarına bugün takdim edeceğimiz bu madalya vatan sevgisinin en yüce nişanesidir. 
 
Hayatının tüm zorluklarına ve bu yurda el uzatmak isteyecek her türlü ihanete karşı bu milletin evlatlarına vatan sevgisini ve bu uğurda mücadele etmenin yüceliğini gösterecek önemli bir hatıradır. Bu duygularla şehitlerimize “Ruhlarınız şad, mekânınız Cennet olsun” diyor, gazilikle şereflenen ve daha sonra ebedi âleme irtihal eden gazilerimizi rahmetle anarken,  hayatta olan gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi.
 
Konuşmanın ardından Vali Fahri Meral, Cumhurbaşkanlığı tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyalarını şehitlerimizin yakınlarına takdim etti.
 
Törene Vali Fahri Meral’in yanı sıra eşi hanımefendi Zehra Meral, şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz, Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Birol Üner, Vali Yardımcıları İsmail Hakkı Çınarsoy, Hacı İbrahim Türkoğlu, Mehmet Göze, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, kurum müdürleri, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı.
 
Tören, çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

Güneyyurt Aile Sağlığı Merkezi Yeni Yerinde Hizmete Başladı
Karaman’da Aniden Yağan Dolu Ekili Arazilerde Zarara Yol Açtı
Karaman'da Esnaflar İçin Vitrin Yarışması
Karaman 4. Kitap Günleri Başlıyor
Karaman’da Fen Lisesi Öğrencileri, ‘Ciğerlerimiz Sönmesin’ Dedi