Karaman’da GSB Yurtlarına Depremzedelerin Yerleştirilmesi Sürüyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin yaraları sarılmaya devam ederken, deprem bölgesinden Karaman'a gelen vatandaşların Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) bağlı yurtlara yerleştirilmeleri devam ediyor.

Karaman Valiliği koordinesinde Karaman'a şehirlerarası otobüs ve kendi özel araçlarıyla şuana kadar gelen 3 bin 409 depremzede vatandaş Hamidiye Mahallesi'nde bulunan GSB'ye ait kız ve erkek öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Yurtlara yerleştirilen depremzede vatandaşların ihtiyaçları ise yapılan yardımlarla karşılanıyor. Karaman'da erkek ve kız olmak üzere toplam 7 bin 500 yatak kapasitesinin bulunduğunu belirten yetkililer, yurtların yarısının dolduğunu söylediler. Karaman'da yurtlara yerleştirilen ve ev kiralayarak oturan depremzedelerin sayısının 5 bini geçtiği de bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

Karaman’da Tüfekle Rastgele Ateş Açıldı: Araç Ve Ev Zarar Gördü
Vali Çiçek Ve Protokol Üyeleri Namaz Sonrası Vatandaşlarla Bayramlaştı
Vali Çiçek: "bayramda Vatandaşımızın Huzuru İçin Sahadayız"
Karaman’da Şehitler Anma Haftası’na Anlamlı Program
Motosikletin Yayayı Havaya Uçurduğu An Kameraya Yansıdı: 2 Yaralı