Karaman’da Hafızlık İcazet Töreni 

Karaman İl Müftülüğü'ne bağlı Zenbilli Ali Efendi Kur'an Kursu'nda hafız olan 22 öğrenci için hafızlık icazet merasimi yapıldı.

15 Ekim 2019 Salı günü Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Bekir Küçüktürk, İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Karaman’da düzenlenen hafızlık icazet merasiminde Karaman İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci,  Barış Pınarı Harekatı'ndaki askerler için dua etti.

Programda konuşma yapan Müftü Ketenci, şunları söyledi:

"Zenbilli Kur'an Kursu'muz 1999-2000 yıllardan sonra eğitim öğretime başlayıp 151 yatak kapasiteli 16 derslikten oluşuyor. Şuan 5 sınıfta hafızlık, 5 sınıfta da Kur’an-ı Kerim'i yüzünden okuma dersi veriliyor. Rabbim sayılarını çoğaltsın. Hafızlarım sizleri tebrik ediyorum. Sizler Kur’an-ı ezberlediniz hafız oldunuz. Yürüyen, canlı Kur'an oldunuz, ailelerinizi anne ve babalarınızı bu açıdan da tebrik ediyorum. Hocalarınıza emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliyorum. Din eğitimi olmadan din hizmeti olamayacağını bilmemiz lazım. Kurslarımızda ve camilerimizdeki imkanlar çok fazla. Bu imkanların devam etmesi için çalışarak şükretmemiz gerekiyor."

Daha sonra hafızlığını tamamlayan 22 öğrenciye belgeleri ve hediyeleri Karaman Valisi Fahri Meral ve İl Müftüsü Ketenci tarafından verildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

Güneyyurt Aile Sağlığı Merkezi Yeni Yerinde Hizmete Başladı
Karaman’da Aniden Yağan Dolu Ekili Arazilerde Zarara Yol Açtı
Karaman'da Esnaflar İçin Vitrin Yarışması
Karaman 4. Kitap Günleri Başlıyor
Karaman’da Fen Lisesi Öğrencileri, ‘Ciğerlerimiz Sönmesin’ Dedi