Karaman'da İlk Köy Karantinası Gerçekleşti

Karaman'ın Ayrancı İlçesi Berendi Köyü Karantina Altına Alındı

Ayranı Kaymakamlığından konuya ilişikin yapılan yazılı açıklamada;

"Ayrancı İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 02.04.2020 tarih ve 13 No’lu kararı doğrultusunda koronavirüs (covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla 02.04.2020 Perşembe günü saat 19.00’ dan itibaren Ayrancı ilçemize bağlı Berendi Köyü giriş ve çıkışları kapatılarak karantina altına alınmıştır.

Söz konusu karar gereğince adı geçen köyümüzde vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir." denildi.

Kararın ardından jandarma ekipleri, köye giriş noktalarında tedbir aldı.

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 gün önce bir çiftin İstanbul'dan ilçeye bağlı Berendi köyüne geldiklerini söyledi.

Bu kişilerin rahatsızlanmaları üzerine Ereğli'de hastaneye götürüldüklerini belirten Büyükkarcı, şunları kaydetti:

"Testleri pozitif çıkan bu kişiler şimdi Konya'da tedavi görüyorlar. Tabii köyde yakınlarıyla beraber vakit geçirmişler. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda Berendi köyü saat 19.00 itibarıyla karantina alındı. Tedbirler devam ediyor."

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

Güneyyurt Aile Sağlığı Merkezi Yeni Yerinde Hizmete Başladı
Karaman’da Aniden Yağan Dolu Ekili Arazilerde Zarara Yol Açtı
Karaman'da Esnaflar İçin Vitrin Yarışması
Karaman 4. Kitap Günleri Başlıyor
Karaman’da Fen Lisesi Öğrencileri, ‘Ciğerlerimiz Sönmesin’ Dedi