Karamanda işçilerin grev kararı

Karaman’da hizmet veren Süper Pak Ambalaj fabrikası işçileri grev kararı aldı.

Ücret ve toplu sözleşme konularında işverenle sıkıntılar yaşayan Selüloz İş Sendikası’na bağlı işçiler, grev ilanını iş yerine astı.

Karaman, izmir ve Gaziantep’te faaliyet gösteren MM Süper Pak Ambalaj fabrikasında çalışan Selüloz İş Sendikası’na bağlı işçiler zam konusundaki sıkıntıları nedeniyle grev kararı aldı.

İşverenin 2 yıl boyunca ‘sıfır zam’ teklifine kapıları kapatan işçiler 19.06.2018 tarihinde işçilerin yeniden teklif vermesine rağmen işverenin olumlu sonuç vermediğinden dolayı, yarın sabah 08.00 itibariyle greve çıkacak. Grev kararını 3 ayrı şehirdeki fabrikaya asan işçiler işverenin kendileri ile masaya oturmaktan kaçındığını ifade etti.  Karamanda’da toplamda 86 işçinin iş bırakacağı ifade edilirken 3 şehirde toplam sayının 250’yi aştığı ifade edildi.

86 İŞÇİ İŞ BIRAKACAK

Selüloz İş Sendikası İşyeri Baş Temsilcisi Mehmet Akgül, haklarını alana kadar grevi sürdüreceklerini söyledi. Karamanda’da 86 işçi olarak greve gideceklerini ve iş bırakacaklarını belirten Akgül, “Bize iki yıl zamsız sözleşme önerildi. Sosyal taleplerimizle ilgili de sıkıntı yaşıyoruz. Fabrikanın kısa süre önce genel müdürü değişti, yeni müdür bize zam yapamayacaklarını ifade etti. Bunun üzerine grev kararı aldık. İlanlar fabrikalara asıldı. Grev saatine kadar eğer bir gelişme olmazsa grevimiz başlayacak. Bütün işci ve emekcilerden desteklerini bekleriz dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

Karaman’da Son Kullanma Tarihi Geçen Peynir Ve Tereyağlarına El Konuldu
Karaman’dan Gazze’ye 6 Yardım Tırı Dualarla Uğurlandı
Karaman’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Protokol Voleybol Oynadı
Karaman’da 51 Araç Törenle Emniyet Ve Jandarmaya Tahsis Edildi
Karaman’da İki Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı