Karaman’da Zirai İlaçlar Arıları Telef Etti

Karaman’da yapılan ilaçlamalar sonrası arı kovanlarında ciddi kayıplar yaşandı

Karaman merkeze bağlı Çiğdemli köyünde arıcılık yapmakta olan ve arılarla ilgili yaşadıkları probleme duyarsız kalınmamasını isteyen vatandaşlar haber sitemize ulaştılar.

Bölgede yapılan zirai ilaçlamaların daha dikkatli ve özellikle de gece saatlerinde yapılmasını isteyen vatandaşlar böylece arılarda yaşanan kayıpların azalacağını söylüyorlar.

Fotoğraflarda bölgedeki çok sayıda arının telef olduğu görülürken İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler ölen arılardan, ilaçlanan bahçe ve mısırlardan numune alarak inceleme başlattığı öğrenildi.

Bölgedeki arıcılar, "Özellikle elma ağaçlarının döllenmesinde oldukça faydası olan arıların bilinçsiz ilaçlama sonucunda günde belki de yarısından fazlası ölmektedir. Kovanda 1 ay öncesine kadar 9 çıtalık arı varken tarımda bilinçsiz ilaçlama sonucu bu mevcut 4-5 çıtaya kadar düşmüştür" dediler.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

Sanatçıların Gözünden Karaman
Karaman Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Yeni Dönem Heyecanı
Karaman'da 100 Kişilik İşgücü Uyum Programı
KMÜ'den 10 Akademisyen Bilim İnsanları Listesinde
Karaman'da Master Dikkat ve Algı Merkezi Açıldı