Kaş’taki Orman Yangını Büyük Ölçüde Kontrol Altında

Antalya'nın Kaş ilçesindeki orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı.

Antalya'nın Kaş ilçesindeki orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı. Ekiplerin söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde başlayarak rüzgarın etkisiyle Antalya'nın Kaş ilçesi Palamut ve Patara Mahallesi'nde yayılan orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. Orman ekiplerinin 6 helikopter, 4 uçak, 10 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 ilk müdahale aracı ile 80 teknik personel ve yangın işçisinin yanı sıra AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile STK'lara ait arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlar alevlere müdahale ediliyor.

Büyük ölçüde kontrol altına alındı

Rüzgarın etkisini büyük ölçüde kaybettiği bölgede Palamut Mahallesi'ndeki yanan ev, ahır, sera ve bahçelerde yetkili kurumlar tarafından hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Orman Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Muğla Seydikemer'de orman dışı alanda başlayarak Antalya Kaş'a sıçrayan yangın, ekiplerimizin havadan ve karadan yoğun müdahalesi sonucunda büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yangını tamamen kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Otomobil Şarampole Yuvarlandı, 1 Kişi Ağır Yaralandı
Hafif Ticari Araç İle Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Antalya’da Şarampole Uçan Araçtaki 4 Kişi Yaralandı
Antalya Belek Üniversitesi Öğrencileri Gastroantalya’da 6 Gümüş Madalya Kazandı
Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı