Kepçe Kulak Çocuklarda Travma Sebebi

Kepçe Kulak Problemi ve Ameliyatı: Dr. Onur Oğan'dan Önemli Açıklamalar

Kepçe kulak yapısının, birçok çocukta görülebilen ve bazen doğuştan olabilen bir kulak şekil bozukluğu olduğuna dikkati çeken Plastik, Estetik ve Rekonstüriktif Cerrahı Op. Dr. Onur Oğan, bu durumun fiziksel olduğu kadar psikolojik sonuçları da olduğunu ve günümüzde akran zorbalığına yol açabildiğini söyledi.

Kepçe kulak rahatsızlığı olan kişilerde özgüven eksikliğinin yanı sıra stres ve anksiyete varlığı gibi psikolojik etkileri oluşabildiğinin altını çizen Op. Dr. Onur Oğan, "Dikkat eksikliği ve hiperaktivite problemleri de yaşayan hastalarımız da var. Tüm bu durumların genel sonucu olarak; akademik başarısızlığın da eşlik ettiğini görebilmekteyiz. Bu gibi bulguların oluştuğu ve kepçe kulak problemi olan çocuklarda düzeltme ameliyatları 6-7 yaş civarında en erken yapılabilmektedir. Bu süre de yaklaşık olarak ilkokula başlama dönemine denk geldiğinden oluşabilecek psikolojik etkilerin önüne geçmek mümkündür. Ortalama 45 ila 60 dakika süren bir operasyonla bu problemi çözmek mümkün olabilmektedir" diye konuştu.

"Erken bebeklik döneminde doğru müdahale fayda sağlayabilir"

Kepçe kulak probleminin akran zorbalığına da bahane olabildiğine vurgu yapan Op. Dr. Oğan, bebek ve çocuklarda görülen kulaktaki şekil bozukluğunun aileleri de tedirgin ettiğini söyledi. Erken bebeklik döneminde bazı aparatlarla bu problemin azaltılabileceğini de ekledi. Bu dönemde uygunsuz yatış pozisyonunun, uygun olmayan şekilde kulağın sarılmasının problemin artmasına sebep olabileceğini belirtti.

"Cerrahiye karar vermeden önce uzmanla görüşün"

Kepçe kulak veya kulakta şekil bozukluğu doğumdan hemen sonra fark edilmişse konuyla ilgili bir sağlık profesyonelinin desteğiyle uygun aparatlar hazırlanıp kullanılmasının problemi azaltabileceğini ifade eden Op. Dr. Onur Oğan, şöyle devam etti:

"Sorun erken çocukluk döneminde fark edildiyse, kulak gelişiminin belirli bir ölçüde tamamlanmasını beklemek doğru olacaktır. Kulak gelişiminin önemli ölçüde tamamlandığı yaş aynı zamanda ilköğretim çağının başladığı zamana yani 6 yaşa denk gelmektedir. Cerrahi düzeltme yapılacaksa, 6 yaş veya sonrası uygundur. Sorunun ortadan kaldırılması fiziksel problemin sebep olabileceği ruhsal ve sosyal problemlerin önüne geçebilmektedir. Bu tür bir cerrahiye karar vermeden önce, aile ve çocukların tüm seçenekleri plastik cerrahi uzmanıyla dikkatlice değerlendirmesi önerilir."

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Antalya'da 25 Adrese Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Kaleiçi'nin Geleceği İçin Yol Haritası Belirlendi
Antalya Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçınkaya: "antalya En Az 150 Kaçak Rehber Var"

Antalya Haberleri

Antalya’da Şiddetli Yağış Etkili Oldu, Şimşekler Görsel Şölen Oluşturdu
Antalya’da Muz Bahçesinde Yangın
Karavanla Denize Sürüklenen Rus Turistler Kurtarıldı
Antalya’da Kaçak Bin 660 Adet Elektronik Sigara Ve 7 Bin 500 Paket Sigara Ele Geçirildi
Başkan Güngör, Başkan Hisarcıklıoğlu’na Dosya Sundu