Kıyıları Buz Tutan Beyşehir Gölü'ne Yağan Kar Güzel Görüntüler Oluşturdu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde kıyı kesimleri buz tutan Beyşehir Gölü'ne yağan kar, güzel görüntüler ortaya çıkardı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde kıyı kesimleri buz tutan Beyşehir Gölü'ne yağan kar, güzel görüntüler ortaya çıkardı.

İlçede kısa süreli yağan karın ardından fotoğraf tutkunları da soluğu göl kıyısında aldı.

Fotoğrafçılar, özellikle tarihi Taşköprü'nün olduğu yerde kısmi buz tutan göl sularına yağan karın ortaya çıkardığı görüntüyü ölümsüzleştirebilmek için uğraş verdi.

Kar yağışının durmasıyla kıyıya gelen bazı balıkçılar da göle ağ sermek için kayıklarını sağa sola sallayarak buzları kırıp ava çıktı.

Fotoğraf sanatçısı Mustafa Varol, AA muhabirine, güne sürpriz kar yağışı ile uyandıklarını söyledi.

Karın oluşturduğu görüntüyü kaçırmak istemediği için göl kıyısına geldiğini belirten Varol, "Sabah yağan karı görünce 'hem böyle güzel havanın tadını çıkaralım hem de fotoğraf çekelim' dedik. Köprü önü kısmi de olsa buz tutmuş, buzun üstünü kar kaplamış. Burada balıkçıların gelmesini gözlüyoruz. Hayalimizdeki fotoğrafı çekebilmek için bekliyoruz. Hayalimizdeki kare, buz tutan gölün üstündeki karla balıkçıları da çekebilmek." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, martılar beyaz örtüyle kaplanan buz tabakası üzerine vatandaşlarca atılan ekmekleri kapabilmek için birbiriyle yarıştı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Bakan Bolat: "türkiye 273 Buçuk Milyar Dolar Yıllık İhracat Yapan Bir Ülke Konumuna Geldi"
Akşehir’de Çocuk Evleri Sitesi’nde Sünnet Şöleni Ve El Sanatları Sergisi
Selçuklu Çiçek Bahçesi Kapılarını Açıyor
Karapınar’da Yks Öncesi Koordinasyon Toplantısı
Başkan Altay: "büyükşehir Yasasından Sonra Çok Büyük Bir Coğrafyada Hizmet Ediyoruz"