KMÜ'ye Bu Yıl 3 Bin 341 Yeni Öğrenci Yerleşti

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 2017 ÖSYS sonuçlarını açıklamasının ardından üniversitelere yerleşen öğrenci sayıları da belli oldu.

Sonuçlara göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için 1.548’i lisans, 1.793’ü ön lisans olmak üzere toplam 3 bin 341 öğrenci yerleşti.

Sonuçların ardından Eğitim, İslami İlimler, Kamil Özdağ Fen ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu için belirlenen kontenjanlarda yüzde 100’lük doluluk oranlarına ulaşılırken Edebiyat Fakültesinde yüzde 95, Mühendislik Fakültesinde ise yüzde 80 doluluk yaşandı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından şöyle konuştu: “Sonuçların bütün öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. KMÜ ailesi olarak yeni öğrencilerimizle yeni bir döneme başlayacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemizi tercih eden ve bu ailenin ferdi olarak üniversitemize yerleştirilen öğrencilerimizi tebrik ediyor, üniversitemiz çatısı altında başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

Ermenek Devlet Hastanesine Tıbbi Cihaz Takviyesi
Kazada Parçalanan Motosikletin Sürücüsü Ağır Yaralandı
Karaman’da Son Kullanma Tarihi Geçen Peynir Ve Tereyağlarına El Konuldu
Karaman’dan Gazze’ye 6 Yardım Tırı Dualarla Uğurlandı
Karaman’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Protokol Voleybol Oynadı