Kodlama Festivali'nde Öğrenciler, Kodlamanın Mantığını Atölye Etkinlikleriyle Öğrendi

Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Aydınlıkevlek İlkokulu'nda düzenlenen "Kodlama Festivali'nde öğrenciler, kodlamanın mantığını atölye etkinlikleriyle öğrendi.

Mersin'de kodlama farkındalığı oluşturmak amacıyla Avrupa Kod Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz ile İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mikail Eren, yöneticiler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Festival kapsamında Yenişehir ilçesindeki çeşitli ilkokullardan gelen öğrenciler ve öğretmenler, en basit seviye kodlama etkinliklerinden ileri seviye programlama etkinliklerine, hatta sanal gerçekliğe kadar birçok teknolojik etkinlikle tanıştı.

Heyecan, eğlence ve kodlama dolu festivalde, kodlamanın yaygınlaşması, derslerde kullanılması ve tanınması için il genelinde farkındalık oluşturuldu.

Festivalde, bilgisayarsız algoritmik kodlamadan tutun da sanal gerçeklik atölyesine ve ev güvenlik sistemleri kurulumlarına kadar atölyeler oluşturuldu ve bilişim öğretmenleri bu atölyelerde öğretmen ve öğrencilere kodlamanın mantığını, etkinlikler yaparak ve yaptırarak anlattı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Mersin’de 1,5 Milyar Lira Değerinde 116 Bin Kaçak Kol Saati Ele Geçirildi
Mersin’de 3 Kişinin Ölümüne Neden Olan Sürücü Tutuklandı
Mersin’deki Kazadan Acı Hikaye: İkizleri Ölüm Ayırdı, 3 Cenaze Yan Yana Defnedildi
Kültür Ve Sanat Evleri Gençleri Üretime Kazandırıyor
Mersin’de 72 Yaşındaki Osman Amca Hafız Oldu