Konya Büyükşehir Bisiklet Tutkunları İçin Tarih Ve Doğa Turları Düzenliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini bisikletle keşfetmek için farklı güzergahlarda bisiklet turları düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini bisikletle keşfetmek için farklı güzergahlarda bisiklet turları düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın, 680 kilometreyle Türkiye'nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehri konumunda olduğunu hatırlatarak, en çok bisikletin kullanıldığı şehirde önemli etkinlikleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.

Başkan Altay bisikletseverleri turlara katılmaya davet etti

Bisikletin hem sağlıklı hem de çevreci bir ulaşım aracı olduğunu kaydeden Başkan Altay, "Bisikletin günlük yaşamda daha fazla yer bulmasını arzu ediyoruz. Bu doğrultuda "Tarih ve Kültür Dolu Rotalarda Pedallamak İster Misiniz?" mottosuyla şehrimizin farklı güzergahlarında düzenlediğimiz bisiklet turları bisikletseverleri bu kültürün bir parçası haline getiriyor. Aynı zamanda Konya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini de tanıtmış oluyoruz. Amacımız Konya'nın bisiklet dostu şehir kimliğini daha da güçlendirmek. Ben bisikletle şehrimizi keşfetmek isteyen tüm bisiklet tutkunlarını etkinliklerimize katılmaya ve keyifli bir gün geçirmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Turların ilki Sille'ye yapıldı

Turların ilki binlerce yıllık geçmişe sahip Sille'ye gerçekleştirildi. Sabah erken saatlerde başlayan etkinlikte bisikletseverler Konya Büyükşehir Belediyesi Panorama Müzesi otoparkından başlayarak Sille'ye kadar bisiklet sürdü. Etkinlikte hem Sille'nin tarihi hakkında hem de Sille'de bulunan önemli yapılar hakkında rehber eşliğinde detaylı bilgi alındı.

Bisikletseverler Konya Büyükşehir'e teşekkür etti

Etkinliğe katılan bisikletseverler, bisikletle Konya'nın tarihi ve doğal güzellerini keşfederek keyifli bir gün geçirdiklerini belirterek, bu imkanı kendilerine sunan Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

"Tarih ve Kültür Dolu Rotalarda Pedallamak İster Misiniz?" mottosuyla düzenlenen bisiklet turlarının ikincisi 24 Ağustos Pazar günü Çumra'da bulunan Çatalhöyük Antik Kenti'ne gerçekleştirilecek. Turların üçüncüsü 31 Ağustos Pazar günü Meram Dere'de Meram Vadisi içerisinde yapılacak. Bisikletseverler son olarak 7 Eylül Pazar günü Karatay Boncukluhöyük'e sürüş etkinliğine katılacak.

Rehber eşliğinde, sınırlı kontenjanla gerçekleştirilen bisiklet turları için başvurular bisikletlekesfet.konya.bel.tr adresinden yapılabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Başkan Altay: "marangozlar Köprülü Kavşağı İnşaatında Sona Yaklaştık"
Konya’da Şeker İmalathanesinin Kazan Dairesinde Yangın Paniği
Konya’da 2 Milyon Liralık Kaçak Sigara Operasyonu
Konyaspor İle Çaykur Rizespor 33. Randevuda
Tabancasını Temizlerken Kazayla Kendini Vuran Genç Öldü