Konya’da Deprem Tatbikatı

Konya'da Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.

Konya'da Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryoya göre, merkez üssü Doğanhisar ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde Doğanhisar ve Konya'nın etkilendiği depremde yıkılan binaların enkazında arama-kurtarma çalışması yapıldı.

Afetlere ve acil durumlara hazırlık amacıyla yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası müdahale tatbikatlarının planlama ve icrasında uygulanacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik doğrultusunda Konya'da ilgili kurumlar ve arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla tatbikat gerçekleştirildi. Konya Planlı Afet Tatbikatı kapsamında hazırlanan senaryoya göre, depremden etkilenen Konya'da Kovanağzı Mahallesinde kentsel dönüşüm alanında binaların enkazında arama kurtarma çalışması yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Bakan Bak: "konya’mızın 2026 Yılı İit Gençlik Başkenti Unvanını Büyük Bir Gururla Taşıyacağına İnanıyorum"
Kto Başkanı Öztürk: "fiyat İstikrarının Sağlanması, Ürün Arzının Kesintisiz Sürmesi Önem Taşıyor"
Çanta, Cüzdan Derken Yol Kenarında Buzdolabı Bulundu
Otomobil İle Elektrikli Motosiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
Freni Boşalınca Çaya Giren Minibüs Traktör Yardımıyla Kurtarıldı