Konya’da Mukaddes Emanetler Sergisine Yoğun İlgi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl da Ramazan ayında Konyalılarla buluşturduğu "Mukaddes Emanetler" sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl da Ramazan ayında Konyalılarla buluşturduğu "Mukaddes Emanetler" sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Tantavi Kültür Merkezi'nde açılan "Mukaddes Emanetler" sergisi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Türkiye'nin önemli mukaddes eser emanetçilerinden Erol Güzel'in koleksiyonundaki eserlerden oluşan sergi Ramazan ayı boyunca ziyarete açık olacak. Sergide 43 teberruk, 13 Kabe örtüsü, 3 Kabe iç örtüsü, 2 adet Hücre-i Saadet örtüsü yer alıyor. Sergide ayrıca Sakal-ı Şerif, Peygamber Efendimizin(sallallâhu aleyhi vesellem) Miraç'a çıktığı Muallak Taşı'ndan bir eser ile Peygamber Efendimizin, Hazreti Ebubekir ve Hazreti Ömer'in temsili olarak kılıçları da bulunuyor. Sergi, sabah 10.00 ile 17.00 saatleri arasında, iftar sonrası ise 20.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Vatandaşlar, sergiyi gezdiklerinde kendilerini kutsal topraklara gitmiş gibi hissettiklerini ifade ederek, serginin açılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Kuraklıktan Bereketli Günlere: Beyşehir Gölü’ndeki Su Seviyesi Umut Verdi
Konya’da Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı
Kulu’da Otomobil Yayaya Çarptı: 1 Yaralı
Kto’da Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı
Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor