Konya'da PKK Propagandasına Gözaltı

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde, terör örgütü PKK propagandası yaptığı iddia edilen 7 şahıs gözaltına alınırken 1 kişi tutuklandı. 

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi Jandarma Komutanlığı ile Yeniceoba Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan mahallelerde sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla aralarında bir kadının da bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı.

Şahısların evlerinde yapılan aramada çok sayıda dijital doküman ile 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. İşlemlerin ardından Cihanbeyli Adliyesine sevk edilen şahıslardan H.H.U., D.G., S.Y., D.E. ve E.T. savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken Mustafa D. ve T.G. tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

T.G. adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, Mustafa D. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Konya'dan Niğde'ye Silah Kaçakçılığına Operasyon

Konya Haberleri

Konya, 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti Oldu
Lastik Alırken Ve Kullanırken ‘bir Şey Olmaz’ Demeden Önce Kontrol Edin
Eli Cebinde Bisikletle Giderken Araba Altında Kalmaktan Son Anda Kurtuldu
Başkan Öztürk: "şehrimizin Üretim Kabiliyeti Büyük Fırsatlar Sunuyor"
Kanser Tedavisinde En Önemli Adım Erken Tanı